Navigácia

  • "Krásy MAS očami detí"

    Naša škola sa opäť zapojila do ďalšej výtvarnej súťaže.

    Vyhodnotenie súťaže:

    kategória: Historické a kultúrne pamiatky

    1.miesto - Liliana Petalíková I.B trieda

    2.miesto - Šimon Dianiška  III.B trieda

     

    kategória: Príroda územia MAS

    3.miesto - Nela Mičinská  III.A trieda

     

    kategória: Podujatia územia MAS

    1.miesto - Elena Kubincová III.B trieda

                                                                                                                           Víťažom srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                                        Mgr.Laurová

  • NAŠE PIATKY V ŠKD

    Minulý týždeň (v piatok), v treťom oddelení prebiehala súťaž "MINITALENT", v ktorej žiaci preukázali svoju kreativitu. Súťažili v rôznych oblastiach, ako spev, tancovanie, štrikovanie, hranie na gitare recitovanie a pod. V tejto súťaži sme mali aj mini porotu, ktorá bola zložená z jednotlivcov nášho oddelenia. Nálada a atmosféra bola výborná a víťazi si odniesli okrem zážitkov aj svoje ocenenia... 

    Keďže Marec je mesiac knihy, náš druhý piatok sa niesol v rozprávkovom duchu, kde žiaci tretieho a prvého oddelenia súťažili v Rozprávkovom kvíze. Družstvá boli zložené z prváčikov a tretiakov, v ktorom každé družstvo preukázalo svoje znalosti v oblasti rozprávok. Usilovné družstvá boli ocenené sladkou odmenou. 😊😊😊

     

    Beata Stanová Hajtmanová

  • Marec - mesiac knihy

    11.03. - 15.03.2024

    Výstava detských kníh v školskej knižnici spojená s predajom 

  • Vzdelávacie prednášky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vzdelávacie prednášky.

    V stredu 6.3.2024 absolvovali žiaci 3. až 7.ročníka populárno - vzdelávacie prednášky na rôzne témy - Zvieracie kuriozity II.: Správanie, Čo skrýva vesmír?, Pyramídy a iné veľké záhady histórie a Dobá bronzová: Keď kovy zmenili. Dozvedeli sa mnoho zaujímavého, ale mnoho zaujímavého už aj ovládali. Ďakujeme p. Valentovi za jeho čas a spoluprácu. 

  • Beseda s príslušníkmi policajného zboru

    Dňa 5.3.2024 mali žiaci špeciálnych tried besedu s príslušníkmi polície.

    Keďže život prináša rôzne nepredvídateľné situácie a človek sa ľahko dostane do nebezpečenstva, policajti žiakov oboznámili o druhoch polície. Zopakovali si so žiakmi dôležité telefónne čísla. Zodpovedali na všetky zvedavé otázky. Žiaci dostali materiály, kde sa dozvedia ďalšie zaujímavé a potrebné informácie.

    Policajnému zboru v Hnúšti ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

     

  • Exkurzia v knižnici

     Počas dvoch dní  5. a 6.3.2024  na hodinách dejepisu žiaci piateho ročníka navštívili knižnicu v Tisovci. Vypočuli si veľmi zaujímavú prednášku o Vzniku písma ktorú viedla p.Kojnoková. Prijemne strávený čas sme zavŕšili malým kontrólnym testom a sladkou odmenou. Ďakujeme

    Mgr. V. Švihlová

  • Dôležité termíny pre deviatakov

  • ZBIERKA PRE TISOVSKÉ LABKY

  • Nebezpečné nástrahy číhajúce na tínedžerov

    Dňa 26.2.2024 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili prednášky, ktorá bola zameraná na nástrahy zneužívania doplnkov výživy, liekov a spoločensky tolerovaných drog. Žiaci sa dozvedeli o nástrahách nikotínu, hlavne žuvacieho tabaku, e-cigaretách, energetických nápojoch, CBD, HHC , ktoré negatívne pôsobia na ľudský organizmus. Pevne verím, že prednášajúci p. Makovič z Antidopingovej agentúry SADA ich motivoval k tomu, aby obmedzili energetické nápoje, ktoré sú v poslednej dobe veľmi rozšírené a obľúbené medzi mládežou. Touto cestou sa chcem poďakovať sponzorom, ktorí nechceli byť menovaní, vďaka ktorým mohla byť prednáška uskutočnená.

     

    Mgr. Hanusková

  • Víťazi výtvarnej súťaže " FAŠIANGY NA GEMERI A MALOHONTE "

  • ŠIKOVNÝ PESTOVATEĽ - vypestuj priesady zeleniny a kvetov

    ŠIKOVNÝ PESTOVATEĽ - vypestuj priesady zeleniny a kvetov

    Staň sa aj ty šikovným pestovateľom. 

    Vypestuj krásne a zdravé priesady, predaj ich a môžeš zarobiť!!!

    Ako na to?

     

    ČO BUDEŠ POTREBOVAŤ:

     

    • Nachystaj si semienka podľa vlastného výberu, spýtaj sa mamy, starej mamy, alebo niekoho známeho, možno ti nejaké poskytnú.. 
    • Výsevné misky - plytké misky, využiť môžete rovnako aj obaly zo zmrzliny, či jogurtov, šalátov, ktorým tak dáte druhú šancu.
    • Dôležitý je aj substrát. V predajniach nájdete aj špeciálne namiešané substráty pre výsevy a množenie. Nie je však nutné, aby ste ho zakúpili. Takúto zeminu môžete získať aj zo záhrady!

     

    V máji sa uskutoční Burza rastlín, kde môžete predať svoje priesady zeleniny a kvetov, či zakorenených odrezkov. 

  • Finančná gramotnosť

    Žiaci II. stupňa ZŠ, dnes 16. februára 2024, na hodinách matematiky tvorili projekty, zamerané na rozvoj finančnej gramotnosti. Ich úlohou bolo vybrať 5 až 8 výrobkov na narodeninovú oslavu (5. a 6. ročník), víkendový nákup (7.ročník) či nákup čistiacich potrieb do domácnosti (8. ročník), zistiť cenu za určený počet kusov, vypočítať celkovú cenu nákupu a zistiť zostatok z vopred určeného rozpočtu. Žiaci pracovali vo dvojiciach, prípadne trojiciach, využívali informácie z reklamných letákov a prezentovali svoje projekty pred triedou. Odmenou za ich prácu bol nielen potlesk spolužiakov, ale aj možnosť rozvoja fantácie a kreativity.

    Ing. Belicová, Ing. Brndiarová  

  • Zdravá strava

    Na hodine ANJ sme dňa 13. 2. 2024 pracovali bez učebníc a pracovného zošita. Úlohou žiakov bolo roztriediť potraviny - "healthy food" or "junk food" a svoje rozhodnutie zdôvodniť. Pracovali v supinkách, tvorili vety, prezentovali svoje názory a precvičovali si slovnú zásobu.

    Ing. Belicová

  • Valentínska noc v škole

    Valentínska noc v škole

    Valentín v našej škole oslavovali aj žiaci na netradičnej akcii ,,valentínska noc v škole”. Rozhlasovo-redakčný krúžok si pre svojich spolužiakov pripravil zaujímavý program, ktorý pozostával z rôznych aktivít. Žiaci II. stupňa sa zabavili pri športových hrách, lepšie sa spoznávali pri kartičkách s netradičnými otázkami alebo pri výrobe stieracích žrebov s milými odkazmi pre kamarátov. Naši deviataci z rozhlasovo-redakčného krúžku si pre nich pripravili aj prekvapenie v podobe hľadania pokladu. Spoluprácou postupne riešili hádanky a podľa indícií našli stratený poklad. Zábavný večer sme ukončili pizzou v tvare srdiečok a filmom, za ktorý si mohli spoločne zahlasovali.. Na film si priniesli občerstvenie podľa vopred zadaných farieb, do ktorých sa aj obliekli. Počas celého večera sa hrali na ,,bračekov a sestričky”, pričom hra spočívala v tom, že si každý žiak vyžreboval meno spolužiaka, na ktorého ,,dohliadal”, bol mu vždy nápomocný a ústretový. Večer bol veľmi príjemný, sprevádzaný vtipnými momentmi a my veríme, že žiaci na tento zážitok budú spomínať ešte dlho. Aktivity mala pod svojou taktovkou naša šikovná členka rozhlasovo-rekadčného krúžku  - deviatačka Nelka Tokárová. Ďakujeme!

    Super akciu sme zakončili spoločnými raňajkami v školskej jedálni. 

    Mgr. B. Gandžalová, Bc. B. Guzmová

  • Valentínske pečenie a tvorenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

  • Špeciálny Valentín

    Špeciálny Valentín

    Deň zaľúbených si pripomenuli aj naše špeciálne triedy rôznorodými aktivitami. Tematický deň začal v mestskom kultúrnom stredisku, kde pracovníčky pripravili pre žiakov tvorivé prostredie. Žiaci si najprv so záujmom vypočuli krátky príbeh a potom ozdobili svietniky servítkovou technikou. Mladší žiaci mali veľkú radosť z tvorby srdiečkových pozdravov, ktoré si hrdo odniesli aj domov. Pri krátkej návšteve kvetinárstva sa oboznámili s aranžovaním a viazaním kytíc pre zaľúbených, ale i s tvorbou cien.

    Starší žiaci si zas precvičovali konverzáciu prostredníctvom valentínskeho minikomixu. Úzdu fantázie popustili pri vymýšľaní zvieracieho valentínskeho príbehu a zabavili sa lúštením osemsmeroviek. Srdiečkový deň zavŕšili pri počítačoch, kde prostredníctvom internetu vyhľadávali slovo milujem ťa v rôznych cudzích jazykoch.  

    triedne učiteľky špeciálnych tried

    14.02.2024

  • Oznam - jarné prázdniny

  • Miniatúry lesa

    Miniatúry lesa

    14.02. 2024

    Čo si predstavíte pod pojmom les? Pokoj, spev vtákov, šum lístia, príjemný chládok, stromy, drevo, huby, zvieratá, kyslík, vodu... To všetko, a možno aj omnoho viac sa bežnému človeku vybaví v mysli pod týmto slovom.

     

    A takto sa v mesiaci január na hodinách biológie popasovali žiaci 5. ročníka  s kreatívnou úlohou na tému LES.

     

    Mgr. Petra Kertész

  • Valentínska dress-up výzva - už zajtra 14.2.!!!

    Valentínska dress-up výzva - už zajtra 14.2.!!!

    Pozor, pozor!

    Je tu známa VALENTÍNSKA DRESS-UP VÝZVA! Oblečte sa už zajtra do červených, ružových alebo bielych tónov! Veď zajtra je tu sviatok sv. Valentína! Alebo môžete byť kreatívni a obliecť si nejaký kostým, ktorý súvisí s láskou a motívmi srdiečok alebo iných krásnych vzorov súvisiacich s týmto sviatkom zaľúbených.  

    Zajtra tiež budeme roznášať "valentínsku poštu" na druhej vyučovacej hodine.

    Ukázať svoje krásne oblečenie z našej dress-up výzvy môžete zajtra na valentínskej diskotéke vo vestibule našej školy počas 5. vyučovacej hodiny. Zapojiť sa môžu všetci žiaci našej školy - I. a II. stupňa! Hodnotiť Vaše zaujímavé a kreatívne "outfity" bude naša porota zložená z členov rozhlasovo-redakčného krúžku.

    Tešíme sa!

  • Valentín na hodinách techniky

    Žiaci VII.A si na hodinách techniky vyskúšali vytvoriť valentínske srdiečko. Patrí im pochvala za krásnu tvorbu a samozrejme za trpezlivosť! Veď posúdte sami...

    Mgr. V. Švihlová, Ing. E. Brndiarová

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dr. V. Clementisa Tisovec
    Francisciho 803, 98061 Tisovec
  • +421 x 475493207
    mobil: 0905 716 501

Projekty

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.