Navigácia

  • Hviezdoslavov Kubín

    Hviezdoslavov Kubín

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

    HVIEZDOSLAVOV KUBÍN - 70. ročník súťaže v prednese poézie a prózy

    V stredu 13. marca 2024 sa v našej škole uskutočnil 70. ročník celoslovenskej postupovej súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín, ktorého sa zúčastnilo celkovo 21 žiakov. Prvýkrát si prednes vyskúšali aj naši prváčikovia - Emka Stožeková a Dominik Durec a im bola udelená cena poroty.

    A tu sú výsledky:

    PRÓZA 

    I. kategória:

    1. miesto: Lea Oláhová - IV.A

    2. miesto: Karolína Valentová - III.B

    3. miesto: Kristína Bitalová - IV.B

    II. kategória:

    1. miesto: Katarína Guzmová - V.A

    2. miesto: Nina Sokol - VI.A

    III. kategória:

    1. miesto: Rea Zoana Pastýrová - VII.A

    POÉZIA

    I. kategória:

    1. miesto: Michaela Trubanová - II.A

    2. miesto: Zoja Sirotová - III.B

    3. miesto: Matúš Temiak - IV.A, Anna Matuchová - III.B

    II. kategória:

    1. miesto: Tomáš Maťko - VI.A

    2. miesto: Zoja Ziva Palíková - V.B

    3. miesto: Radka Slabejová - V.A, Jakub Huľuk - VII.A

    III. kategória 

    2. miesto: Vivien Fazekašová - VIII.A

    Víťazi postupujú do okresného kola, ktoré sa uskutoční v CVČ Relax v Rimavskej Sobote.

    Srdečne gratulujeme!

  • Rovesnícke vyučovanie

    Žiačky VIII.A triedy si 13.3.2024 na hodine anglického jazyka vyskúšali, aké to je vysvetliť a aj zábavnou formou naučiť našich piatakov. Vysvetlili minulý čas, hravou formou zopakovali slovnú zábavu- časti tela a záverečným kvízom zistili, či si žiaci niečo počas vyučovania zapamätali. Pochvala patri Sofii Krekáňovej, Katke Bošanskej, Vivi Fazekašovej, Bianke Brskovej a Viktórii Pivkovej. :-)

  • Marcový reportér

    Žiaci II. A si 12. marca 2024  vyskúšali povolania ľudí, ktorí pracujú pri vzniku novej knihy. Od vzniku písma, cez Johanna Gutenberga, Mateja Hrebendu, Pavla Dobšinského sa dostal náš reportér Alex do vydavateľstva. Navštívil spisovataľa, literárnu redaktorku, ilustrátorku, výtvarnú redaktorku, grafika, tlačiara, knihára a v kníhkupectve sa  náhodne stretol  s čitateľmi. Zistil, že práca všetkých je zodpovedná a náročná. Všetci ju robia s láskou a chcú čitateľom pripraviť krásne chvíle pri čítaní kníh. S knihou v ruke zažijeme nové dobrodružstvá, prežijeme nové príbehy,  dáme voľnosť našej fantázii, hovorí náš reportér a hlavne čítanie je studňou bohatstva.

    BB

  • "Krásy MAS očami detí"

    Naša škola sa opäť zapojila do ďalšej výtvarnej súťaže.

    Vyhodnotenie súťaže:

    kategória: Historické a kultúrne pamiatky

    1.miesto - Liliana Petalíková I.B trieda

    2.miesto - Šimon Dianiška  III.B trieda

     

    kategória: Príroda územia MAS

    3.miesto - Nela Mičinská  III.A trieda

     

    kategória: Podujatia územia MAS

    1.miesto - Elena Kubincová III.B trieda

                                                                                                                           Víťažom srdečne blahoželáme!

                                                                                                                                                        Mgr.Laurová

  • NAŠE PIATKY V ŠKD

    Minulý týždeň (v piatok), v treťom oddelení prebiehala súťaž "MINITALENT", v ktorej žiaci preukázali svoju kreativitu. Súťažili v rôznych oblastiach, ako spev, tancovanie, štrikovanie, hranie na gitare recitovanie a pod. V tejto súťaži sme mali aj mini porotu, ktorá bola zložená z jednotlivcov nášho oddelenia. Nálada a atmosféra bola výborná a víťazi si odniesli okrem zážitkov aj svoje ocenenia... 

    Keďže Marec je mesiac knihy, náš druhý piatok sa niesol v rozprávkovom duchu, kde žiaci tretieho a prvého oddelenia súťažili v Rozprávkovom kvíze. Družstvá boli zložené z prváčikov a tretiakov, v ktorom každé družstvo preukázalo svoje znalosti v oblasti rozprávok. Usilovné družstvá boli ocenené sladkou odmenou. 😊😊😊

     

    Beata Stanová Hajtmanová

  • Marec - mesiac knihy

    11.03. - 15.03.2024

    Výstava detských kníh v školskej knižnici spojená s predajom 

  • Vzdelávacie prednášky

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vzdelávacie prednášky.

    V stredu 6.3.2024 absolvovali žiaci 3. až 7.ročníka populárno - vzdelávacie prednášky na rôzne témy - Zvieracie kuriozity II.: Správanie, Čo skrýva vesmír?, Pyramídy a iné veľké záhady histórie a Dobá bronzová: Keď kovy zmenili. Dozvedeli sa mnoho zaujímavého, ale mnoho zaujímavého už aj ovládali. Ďakujeme p. Valentovi za jeho čas a spoluprácu. 

  • Exkurzia v knižnici

     Počas dvoch dní  5. a 6.3.2024  na hodinách dejepisu žiaci piateho ročníka navštívili knižnicu v Tisovci. Vypočuli si veľmi zaujímavú prednášku o Vzniku písma ktorú viedla p.Kojnoková. Prijemne strávený čas sme zavŕšili malým kontrólnym testom a sladkou odmenou. Ďakujeme

    Mgr. V. Švihlová

  • Beseda s príslušníkmi policajného zboru

    Dňa 5.3.2024 mali žiaci špeciálnych tried besedu s príslušníkmi polície.

    Keďže život prináša rôzne nepredvídateľné situácie a človek sa ľahko dostane do nebezpečenstva, policajti žiakov oboznámili o druhoch polície. Zopakovali si so žiakmi dôležité telefónne čísla. Zodpovedali na všetky zvedavé otázky. Žiaci dostali materiály, kde sa dozvedia ďalšie zaujímavé a potrebné informácie.

    Policajnému zboru v Hnúšti ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

     

  • Dôležité termíny pre deviatakov

  • ZBIERKA PRE TISOVSKÉ LABKY

  • Zápis do 1.ročníka

  • Nebezpečné nástrahy číhajúce na tínedžerov

    Dňa 26.2.2024 sa žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zúčastnili prednášky, ktorá bola zameraná na nástrahy zneužívania doplnkov výživy, liekov a spoločensky tolerovaných drog. Žiaci sa dozvedeli o nástrahách nikotínu, hlavne žuvacieho tabaku, e-cigaretách, energetických nápojoch, CBD, HHC , ktoré negatívne pôsobia na ľudský organizmus. Pevne verím, že prednášajúci p. Makovič z Antidopingovej agentúry SADA ich motivoval k tomu, aby obmedzili energetické nápoje, ktoré sú v poslednej dobe veľmi rozšírené a obľúbené medzi mládežou. Touto cestou sa chcem poďakovať sponzorom, ktorí nechceli byť menovaní, vďaka ktorým mohla byť prednáška uskutočnená.

     

    Mgr. Hanusková

  • Víťazi výtvarnej súťaže " FAŠIANGY NA GEMERI A MALOHONTE "

  • ŠIKOVNÝ PESTOVATEĽ - vypestuj priesady zeleniny a kvetov

    ŠIKOVNÝ PESTOVATEĽ - vypestuj priesady zeleniny a kvetov

    Staň sa aj ty šikovným pestovateľom. 

    Vypestuj krásne a zdravé priesady, predaj ich a môžeš zarobiť!!!

    Ako na to?

     

    ČO BUDEŠ POTREBOVAŤ:

     

    • Nachystaj si semienka podľa vlastného výberu, spýtaj sa mamy, starej mamy, alebo niekoho známeho, možno ti nejaké poskytnú.. 
    • Výsevné misky - plytké misky, využiť môžete rovnako aj obaly zo zmrzliny, či jogurtov, šalátov, ktorým tak dáte druhú šancu.
    • Dôležitý je aj substrát. V predajniach nájdete aj špeciálne namiešané substráty pre výsevy a množenie. Nie je však nutné, aby ste ho zakúpili. Takúto zeminu môžete získať aj zo záhrady!

     

    V máji sa uskutoční Burza rastlín, kde môžete predať svoje priesady zeleniny a kvetov, či zakorenených odrezkov. 

  • Finančná gramotnosť

    Žiaci II. stupňa ZŠ, dnes 16. februára 2024, na hodinách matematiky tvorili projekty, zamerané na rozvoj finančnej gramotnosti. Ich úlohou bolo vybrať 5 až 8 výrobkov na narodeninovú oslavu (5. a 6. ročník), víkendový nákup (7.ročník) či nákup čistiacich potrieb do domácnosti (8. ročník), zistiť cenu za určený počet kusov, vypočítať celkovú cenu nákupu a zistiť zostatok z vopred určeného rozpočtu. Žiaci pracovali vo dvojiciach, prípadne trojiciach, využívali informácie z reklamných letákov a prezentovali svoje projekty pred triedou. Odmenou za ich prácu bol nielen potlesk spolužiakov, ale aj možnosť rozvoja fantácie a kreativity.

    Ing. Belicová, Ing. Brndiarová  

  • Zdravá strava

    Na hodine ANJ sme dňa 13. 2. 2024 pracovali bez učebníc a pracovného zošita. Úlohou žiakov bolo roztriediť potraviny - "healthy food" or "junk food" a svoje rozhodnutie zdôvodniť. Pracovali v supinkách, tvorili vety, prezentovali svoje názory a precvičovali si slovnú zásobu.

    Ing. Belicová

  • Valentínska noc v škole

    Valentínska noc v škole

    Valentín v našej škole oslavovali aj žiaci na netradičnej akcii ,,valentínska noc v škole”. Rozhlasovo-redakčný krúžok si pre svojich spolužiakov pripravil zaujímavý program, ktorý pozostával z rôznych aktivít. Žiaci II. stupňa sa zabavili pri športových hrách, lepšie sa spoznávali pri kartičkách s netradičnými otázkami alebo pri výrobe stieracích žrebov s milými odkazmi pre kamarátov. Naši deviataci z rozhlasovo-redakčného krúžku si pre nich pripravili aj prekvapenie v podobe hľadania pokladu. Spoluprácou postupne riešili hádanky a podľa indícií našli stratený poklad. Zábavný večer sme ukončili pizzou v tvare srdiečok a filmom, za ktorý si mohli spoločne zahlasovali.. Na film si priniesli občerstvenie podľa vopred zadaných farieb, do ktorých sa aj obliekli. Počas celého večera sa hrali na ,,bračekov a sestričky”, pričom hra spočívala v tom, že si každý žiak vyžreboval meno spolužiaka, na ktorého ,,dohliadal”, bol mu vždy nápomocný a ústretový. Večer bol veľmi príjemný, sprevádzaný vtipnými momentmi a my veríme, že žiaci na tento zážitok budú spomínať ešte dlho. Aktivity mala pod svojou taktovkou naša šikovná členka rozhlasovo-rekadčného krúžku  - deviatačka Nelka Tokárová. Ďakujeme!

    Super akciu sme zakončili spoločnými raňajkami v školskej jedálni. 

    Mgr. B. Gandžalová, Bc. B. Guzmová

  • Valentínske pečenie a tvorenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

  • Špeciálny Valentín

    Špeciálny Valentín

    Deň zaľúbených si pripomenuli aj naše špeciálne triedy rôznorodými aktivitami. Tematický deň začal v mestskom kultúrnom stredisku, kde pracovníčky pripravili pre žiakov tvorivé prostredie. Žiaci si najprv so záujmom vypočuli krátky príbeh a potom ozdobili svietniky servítkovou technikou. Mladší žiaci mali veľkú radosť z tvorby srdiečkových pozdravov, ktoré si hrdo odniesli aj domov. Pri krátkej návšteve kvetinárstva sa oboznámili s aranžovaním a viazaním kytíc pre zaľúbených, ale i s tvorbou cien.

    Starší žiaci si zas precvičovali konverzáciu prostredníctvom valentínskeho minikomixu. Úzdu fantázie popustili pri vymýšľaní zvieracieho valentínskeho príbehu a zabavili sa lúštením osemsmeroviek. Srdiečkový deň zavŕšili pri počítačoch, kde prostredníctvom internetu vyhľadávali slovo milujem ťa v rôznych cudzích jazykoch.  

    triedne učiteľky špeciálnych tried

    14.02.2024

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dr. V. Clementisa Tisovec
    Francisciho 803, 98061 Tisovec
  • +421 x 475493207
    mobil: 0905 716 501

Projekty

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.