Navigácia

  • Obvodné kolo vo florbale

    Dňa 19.4.2024 sa 10 žiakov zúčastnilo obvodného kola vo florbale v Športovej hale v Hnúšti, kde si zmerali sily s ostatnými tímami a vybojovali si pekné 4. miesto. 
    Mgr. Erika Hanusková

  • Rovesnícke vyučovanie

    Dňa 18.04. 2024 sa žiaci IX.B triedy rozhodli pripraviť pre svojich spolužiakov zo VII.A triedy hodinu anglického jazyka plnú hier, zábavy, ale aj opakovania novej gramatiky. Využili aplikáciu Kahoot- hru, ktorá zabáva, ale aj učí a precvičuje so žiakmi výučbu cudzieho jazyka. Poďakovanie patrí Renému Matuchovi a Alešovi Farbákovi!

    Mgr. V. Švihlová

  • Piatkové dress-up výzvy: III. výzva: DISCO

    Piatkové dress-up výzvy: III. výzva: DISCO

    Dnes si nezabudni obliecť niečo trblietavé, lesklé alebo výnimočné v duchu hesla: "zažiar na disco párty ako disco guľa!" Tešíme sa!

  • APRÍL - MESIAC LESOV

    Mesiac lesov sme  v  VIII. C triede využili na blokové vyučovanie. Počas celého dňa sme sa venovali rôznym aktivitám. O témach: Mesiac lesov, Les – svedok dávnych dôb a Tajomstvo lesov sme sa dozvedeli na prírodopise a  vecnom učení. Na pracovnom vyučovaní a výtvarnej výchove sme tvorili koláže, vyšívali a vytvorili strom na tému lesné prostredie. Les je pre nás nenahraditeľný, preto si zaslúži našu ochranu po celý rok. Správajme sa tak, aby sa lesy a všetko čo v ňom žije v dokonalej harmónii aj pre ďalšie generácie.

    Mgr. Gabriela Kéry

  • Liga proti rakovine - Deň narcisov 2024

    Liga proti rakovine - Deň narcisov 2024

    Nezabudnite, že už zajtra (štvrtok 18.04. 2024) sa bude v našej škole konať finančná zbierka pri príležitosti Dňa narcisov, ktorý už tradične a každoročne organizuje Liga proti rakovine. Pripnutím narcisu a prispením malej finančnej sumy si tak i my v škole pripomíname, že aké je ľudské zdravie vzácne. Spomenieme si tiež na ľudí, ktorí trpia týmto ochorením a potrebujú našu podporu a solidaritu. Vopred ďakujeme!

    Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách.

    Banská Bystrica – OC Európa

     

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

     

     

  • Olympijský odznak všestrannosti

     11.4. 2024 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti. V Banskej Bystrici sa v rámci banskobystrického krajského kola predstavilo celkovo 248 žiakov z 31 škôl.  Súťažili v piatich disciplínach:  prekážková dráha, sed -ľah, skok znožmo z miesta, člnkový beh, preskok cez švihadlo za minútu. 
    Mgr. Hanusková

  • Slávnostný zápis do 1. ročníka

    Základná škola Dr. Vladimíra Clementisa  pripravila pre svojich budúcich prváčikov a ich rodičov 10.4.2024 slávnostný zápis do 1. ročníka. Všetkých uvítala nielen farebne vyzdobená škola, ale aj žiaci štvrtých ročníkov svojím pripraveným programom. Sprevádzali svojich budúcich menších kamarátov aj do tried, kde boli pre nich pripravené rôzne aktivity. Hádali hádanky o zvieratkách, lúštili rôzne matematické záhady, vyfarbovali obrázky, pomenúvali geometrické tvary a rozprávky podľa obrázkov, spievali pesničky.

        Viac ako hodinka pri plnení zaujímavých a zábavných úloh ubehla veľmi rýchlo. Za svoju usilovnú prácu v triedach si predškoláci nakoniec odniesli  pamätné listy na tento slávnostný deň, i darčeky vyrobené šikovnými rukami našich žiakov a pani učiteliek.

        Vstup do školy je pre dieťa prvým vážnym krokom zo sveta hier do sveta žiakov. V školskej praxi najčastejšie využívame didaktické hry, ktoré sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou vyučovania. Teší nás záujem rodičov o našu školu. Od budúceho školského roka ožijú hovorom malých prvákov ďalšie nové triedy.

                                                                                                                                            DD a AP

     

  • Oslava narodenín na hodine ruského jazyka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Oslava narodenín na hodine ruského jazyka.

  • Oslava narodenín na vyučovaní

    V 9.ročníku sa aktuálne venujeme téme sviatkov, preto sme sa rozhodli spríjemniť si vyučovanie oslavou narodenín 3 žiakov. 9.apríla 2024 sme vyučovanie začali ruskou narodeninovou piesňou. Následne mali žiaci skupinovú prácu: preklad narodeninovej piesne, príprava chlebíčkov podľa jednoduchého receptu a písanie blahoprajnej pohľadnice. Po splnení zadaní sme s láskou zablahoželali oslávencom, zjedli chlebíčky a v príjemnej atmosfére strávili hodinu ruského jazyka.

    A. Keletiová

  • Piatkové dress-up výzvy - 2. výzva: FOLKLÓR

    Piatkové dress-up výzvy - 2. výzva: FOLKLÓR

    Piatkové dress-up výzvy - 2. výzva: FOLKLÓR

    Máme opäť piatok a s ním je tu nová výzva - folklórne oblečenie. Nemusí byť celé oblečenie, ale i malý detail postačí. Tešíme sa!

    Fotky z dnešnej výzvy budú zverejnené vo fotoalbume.

  • Zápis do 1.ročníka

  • Piatkové dress-up výzvy - 1. výzva: NAOPAK

    Piatkové dress-up výzvy - 1. výzva: NAOPAK

    Ahojte, kamoši!

    Máme tu pre Vás opäť nové piatkové výzvy! Zapojte sa aj Vy do nových aprílových dress-up výziev a už zajtra (5. apríla) sa oblečte NAOPAK! Zapojte fantáziu a oblečte si veci naopak :-). Heslo znie: "štítok von", ale môžete to pravdaže obmeniť podľa seba a popustiť uzdu svojej kreativite a nápaditosti. Tešíme sa!

    S pozdravom

    Váš rozhlasovo-redakčný krúžok

  • Biblická olympiáda z evanjelického a.v. náboženstva

    Aj tento rok sa niektorí žiaci z Ev.náboženstva zúčastnili seniorátneho kola súťaže Biblická olympiáda. Mali si naštudovať niektoré časti z Biblie a v piatok 15.3.2024 sa pripojili do súťaže online v priestoroch našej školy.  Všetci boli veľmi šikovní a v porovnaní s ostatnými školami dosiahli veľmi dobré výsledky – nad 60%. Z každej kategórie sa prví dostali až do celoslovenského kola! Blahoželáme: Janke Belicovej zo IV.A – postupuje aj ďalej, Samkovi Rosiarovi zo VI.A – postupuje aj ďalej, Timkovi Dianiškovi z V.B, Katke Guzmovej z V.A, Vilkovi Dlugošovi VI.A,  Jonatanovi Magyarovi z IX.B – postupuje aj ďalej, Timovi de Buhr z IX.A, Markusovi Chovanovi  z VIII.B, Markovi Cabanovi z VIII.A a Julianke Belicovej z IX.B.  Všetci dostali diplomy a odmeny. Celoslovenské kolo sa koná v Liptovskom Mikuláši 4.apríla – nech sa im podarí nás reprezentovať!!

    Lýdia Magyarová

  • Deň učiteľov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov.

  • Deň učiteľov

    Týždeň pred Dňom učiteľov nastal v škole prísne tajný pohyb. To naši deviataci začali organizovať prekvapenie pre všetkých učiteľov. Do príprav zapojili aj svojich mladších kamarátov a najmladšiu kolegynku Bc. B. Guzmovú, ktorá im pomohla, poradila aj usmernila. Vytvorili si organizačný tím, a potom v tichosti pracovali. Premýšľali, písali, organizovali, vyrábali a nacvičovali.

    Už v pondelok začali s rozdávaním prekvapení, ktoré pripravili. Začali hudobnými darčekmi, ktoré s venovaním vysielali zo školského rozhlasu. Hlavné prekvapenie prišlo v stredu. Ráno sa školou niesla rozhlasová relácia o veľkonočných sviatkoch spojená s poďakovaním učiteľom a pozvánkou na osobné stretnutie. Počas veľkej prestávky nám žiaci milo a s láskou zarecitovali básničky šité na mieru každému učiteľovi. Spolu s básničkou dostali učitelia ručne robenú podšálku s personalizovaným venovaním. Počas dňa sme dostali kvietok z rúk piatakov. Mimoriadnym prekvapením bolo, že naši deviataci si s nami vymenili úlohy a rozhodli sa odučiť niektoré vyučovacie hodiny. Každý učiteľ tak mohol jednu hodinu sledovať, ako sa zodpovedne popasovali s učiteľským povolaním. Na tieto hodiny sa aj patrične pripravili a vystrojili.

    V mene učiteľov vyslovujeme všetkým zapojeným žiakom pochvalu a poďakovanie za úsilie, ktoré vynaložili, aby nás prekvapili a spríjemnili nám náš sviatok. Sme pyšní na to, že máme takých úžasných žiakov, ktorí nielen prijímajú, ale aj dávajú. Vďaka nim je naša práca a poslanie krajšie, veselšie, hodnotnejšie a robí nás šťastnejšími.

    Cítime sa hlboko obdarovaní!

    Nielen žiaci boli plní prekvapení, ale aj učitelia. Za vedenie školy sa chcem poďakovať všetkým kolegom, ktorí nás doslova ohúrili. S Vami je radosť pracovať, stretnúť sa cez prestávku na chodbe, ísť na „návštevu“ na vyučovanie, spolupracovať, zasmiať sa ... byť na jednom pracovisku. Prajeme Vám pekný Deň učiteľov!

    vedenie školy

  • Veľkonočný pozdrav

    Na hodine informatiky žiaci V.A a VI.A tvorili v kresliarom programe - skicár.

  • Beseda v školskej knižnici

    Marec, mesiac knihy , sme si pripomenuli 26.03. 2024 v školskej knižnici. Pozvanie prijala pani spisovateľka Mgr. Elena Hýbelová . Narodila sa 03.07. 1956 v Hnúšti . Celý život bola učiteľkou slovenského jazyka a výtvarnej výchovy. Na dôchodku sa jej splnil sen. Vydala knihy pre deti Chicco živý šperk – skutočný príbeh, ktorý rozpráva najmenší psík Chicco, aby otvoril srdcia a ukázal tie najväčšie hodnoty v živote. Anjelik – zveršovaný príbeh, ktorý motivuje deti v predškolskom veku . Anjelik ide do školy – básne pre deti, aby sa nebáli začiatku školy. Jej inšpiráciou v živote sú jej dve deti a dve vnúčatá, na ktoré si vždy nájde čas. Pútavým rozprávaním priblížila žiakom svoju tvorbu. Deti najviac  zaujal skutočný príbeh o psíkovi Chiccovi. Verím, že svojím  rozprávaním podnietila žiakov na tvorbu vlastných príbehov ako aj kresieb, z ktorých najvýnimočnejšie sa stanú súčasťou jej budúcej knihy s názvom Deti tvoria srdcom.

    Mgr. G.Kéry, Mgr. K.Antalová

  • Marec mesiac knihy - I.B

    Téma knihy sa v triede I.B prelínala počas mesiaca marca takmer vo všetkých predmetoch. Na hodinách TSV si žiaci trénovali svoju pravo-ľavú orientáciu, aby našli všetky časti príbehu. Počas hodín MAT žiaci zoraďovali knihy podľa veľkosti a váhy, rozvíjali si svoju finančnú gramotnosť pri nakupovaní kníh a pri práci s peniazmi.  Ani na hodinách VYV nesmela chýbať téma knihy a preto žiaci vytvárali leporelá, záložky, či obal pre knihu, ktorú by niekedy chceli napísať. Žiaci si na hodinách SJL vyskúšali prácu spisovateľov a písali krátke vety na písacom stroji, vymýšľali rôzne príbehy, no v neposlednom rade prezentovali svoje obľúbené knihy. Navštívili tiež knižnicu, spoločne sme si prečítali niekoľko príbehov z knihy o Valentívke a mnoho ďalšieho, veď posúďte vy – prezrite si fotografie v našom fotoalbume. 

  • MATEMATICKÝ KLOKAN

    Dňa 26.3.2024 sa  naši žiaci 1. st. zapojili do súťaži Matematický klokan. Úlohy boli zaujímavé, mozgové závity pracovali a všetci sme si to užili. Už iba čakáme na naše výsledky a veríme, že budú skvelé.

    BB

  • selfie dotazník

    Dotazník je určený pre žiakov druhého stupňa. Sprístupnený bude 25.marca 2024.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dr. V. Clementisa Tisovec
    Francisciho 803, 98061 Tisovec
  • +421 x 475493207
    mobil: 0905 716 501

Projekty

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.