Navigácia

  • ŠIKOVNÝ PESTOVATEĽ - vypestuj priesady zeleniny a kvetov

    ŠIKOVNÝ PESTOVATEĽ - vypestuj priesady zeleniny a kvetov

    Staň sa aj ty šikovným pestovateľom. 

    Vypestuj krásne a zdravé priesady, predaj ich a môžeš zarobiť!!!

    Ako na to?

     

    ČO BUDEŠ POTREBOVAŤ:

     

    • Nachystaj si semienka podľa vlastného výberu, spýtaj sa mamy, starej mamy, alebo niekoho známeho, možno ti nejaké poskytnú.. 
    • Výsevné misky - plytké misky, využiť môžete rovnako aj obaly zo zmrzliny, či jogurtov, šalátov, ktorým tak dáte druhú šancu.
    • Dôležitý je aj substrát. V predajniach nájdete aj špeciálne namiešané substráty pre výsevy a množenie. Nie je však nutné, aby ste ho zakúpili. Takúto zeminu môžete získať aj zo záhrady!

     

    V máji sa uskutoční Burza rastlín, kde môžete predať svoje priesady zeleniny a kvetov, či zakorenených odrezkov. 

  • Zdravá strava

    Na hodine ANJ sme dňa 13. 2. 2024 pracovali bez učebníc a pracovného zošita. Úlohou žiakov bolo roztriediť potraviny - "healthy food" or "junk food" a svoje rozhodnutie zdôvodniť. Pracovali v supinkách, tvorili vety, prezentovali svoje názory a precvičovali si slovnú zásobu.

    Ing. Belicová

  • Valentínska noc v škole

    Valentínska noc v škole

    Valentín v našej škole oslavovali aj žiaci na netradičnej akcii ,,valentínska noc v škole”. Rozhlasovo-redakčný krúžok si pre svojich spolužiakov pripravil zaujímavý program, ktorý pozostával z rôznych aktivít. Žiaci II. stupňa sa zabavili pri športových hrách, lepšie sa spoznávali pri kartičkách s netradičnými otázkami alebo pri výrobe stieracích žrebov s milými odkazmi pre kamarátov. Naši deviataci z rozhlasovo-redakčného krúžku si pre nich pripravili aj prekvapenie v podobe hľadania pokladu. Spoluprácou postupne riešili hádanky a podľa indícií našli stratený poklad. Zábavný večer sme ukončili pizzou v tvare srdiečok a filmom, za ktorý si mohli spoločne zahlasovali.. Na film si priniesli občerstvenie podľa vopred zadaných farieb, do ktorých sa aj obliekli. Počas celého večera sa hrali na ,,bračekov a sestričky”, pričom hra spočívala v tom, že si každý žiak vyžreboval meno spolužiaka, na ktorého ,,dohliadal”, bol mu vždy nápomocný a ústretový. Večer bol veľmi príjemný, sprevádzaný vtipnými momentmi a my veríme, že žiaci na tento zážitok budú spomínať ešte dlho. Aktivity mala pod svojou taktovkou naša šikovná členka rozhlasovo-rekadčného krúžku  - deviatačka Nelka Tokárová. Ďakujeme!

    Super akciu sme zakončili spoločnými raňajkami v školskej jedálni. 

    Mgr. B. Gandžalová, Bc. B. Guzmová

  • Valentínske pečenie a tvorenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Valentín.

  • Špeciálny Valentín

    Špeciálny Valentín

    Deň zaľúbených si pripomenuli aj naše špeciálne triedy rôznorodými aktivitami. Tematický deň začal v mestskom kultúrnom stredisku, kde pracovníčky pripravili pre žiakov tvorivé prostredie. Žiaci si najprv so záujmom vypočuli krátky príbeh a potom ozdobili svietniky servítkovou technikou. Mladší žiaci mali veľkú radosť z tvorby srdiečkových pozdravov, ktoré si hrdo odniesli aj domov. Pri krátkej návšteve kvetinárstva sa oboznámili s aranžovaním a viazaním kytíc pre zaľúbených, ale i s tvorbou cien.

    Starší žiaci si zas precvičovali konverzáciu prostredníctvom valentínskeho minikomixu. Úzdu fantázie popustili pri vymýšľaní zvieracieho valentínskeho príbehu a zabavili sa lúštením osemsmeroviek. Srdiečkový deň zavŕšili pri počítačoch, kde prostredníctvom internetu vyhľadávali slovo milujem ťa v rôznych cudzích jazykoch.  

    triedne učiteľky špeciálnych tried

    14.02.2024

  • Oznam - jarné prázdniny

  • Miniatúry lesa

    Miniatúry lesa

    14.02. 2024

    Čo si predstavíte pod pojmom les? Pokoj, spev vtákov, šum lístia, príjemný chládok, stromy, drevo, huby, zvieratá, kyslík, vodu... To všetko, a možno aj omnoho viac sa bežnému človeku vybaví v mysli pod týmto slovom.

     

    A takto sa v mesiaci január na hodinách biológie popasovali žiaci 5. ročníka  s kreatívnou úlohou na tému LES.

     

    Mgr. Petra Kertész

  • Valentínska dress-up výzva - už zajtra 14.2.!!!

    Valentínska dress-up výzva - už zajtra 14.2.!!!

    Pozor, pozor!

    Je tu známa VALENTÍNSKA DRESS-UP VÝZVA! Oblečte sa už zajtra do červených, ružových alebo bielych tónov! Veď zajtra je tu sviatok sv. Valentína! Alebo môžete byť kreatívni a obliecť si nejaký kostým, ktorý súvisí s láskou a motívmi srdiečok alebo iných krásnych vzorov súvisiacich s týmto sviatkom zaľúbených.  

    Zajtra tiež budeme roznášať "valentínsku poštu" na druhej vyučovacej hodine.

    Ukázať svoje krásne oblečenie z našej dress-up výzvy môžete zajtra na valentínskej diskotéke vo vestibule našej školy počas 5. vyučovacej hodiny. Zapojiť sa môžu všetci žiaci našej školy - I. a II. stupňa! Hodnotiť Vaše zaujímavé a kreatívne "outfity" bude naša porota zložená z členov rozhlasovo-redakčného krúžku.

    Tešíme sa!

  • Valentín na hodinách techniky

    Žiaci VII.A si na hodinách techniky vyskúšali vytvoriť valentínske srdiečko. Patrí im pochvala za krásnu tvorbu a samozrejme za trpezlivosť! Veď posúdte sami...

    Mgr. V. Švihlová, Ing. E. Brndiarová

  • OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI

    OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI

    12. 2. 2024 

    Naša škola sa už po druhýkrát zapojila do projektu Olympijský odznak všestrannosti. Je to národný športový projekt určený pre žiakov II. stupňa. Cieľom je aktivovať deti k pravidelnému športovaniu a rozvíjať ich pohybové schopnosti z pohľadu zdravotnej prevencie. 

     

    Naši žiaci sa testovali v nasledovných disciplínach:

    ·      skok do diaľky z miesta

    ·      ľah – sed za 30 s

    ·      vytrvalostný člnkový beh

    ·      hod 2 kg plnou loptou

    ·      výdrž v zhybe

    ·      člnkový beh 10 x 5 m

     

    Naši najlepší športovci, ktorí získali diplom a odznak:

    6. ročník

    1. Sára Kertész – strieborný odznak

    2. Dominika Karasová – strieborný odznak

    3. Tomáš Maťko – bronzový odznak

    4. Nina Sokol - bronzový odznak

     

    7. ročník

    1. Hugo Szöke – strieborný odznak

     

    8. ročník

    1. Matúš Vengrín – zlatý odznak

    2. Lea Petróczyová – strieborný odznak

    3. Sofia Krekáňová – bronzový odznak

    4. Kristína Krkošková – bronzový odznak

    5. Boris Mušuka - bronzový odznak

     

    9. ročník

    1. Laura Tremmelová – strieborný odznak

    2. Milan Mucha – bronzový odznak

    3. Adam Laurinc – bronzový odznak

    4. Marek Belica – bronzový odznak

     

    Žiakom srdečne blahoželáme!

     

    Mgr. Petra Kertész

  • Valentínska pošta

    Ahojte!

    Valentín, deň zamilovaných, sa nám pomaly a isto blíži a my si v tento deň vyznávame lásku možno i viac ako inokedy. Preto i Vy potešte kamarátku, kamaráta, pani učiteľku, či pani upratovačku milou valentínkou. Napíšte valentínku a vhoďte ju do schránky na vrátnici, keď sa vrátime do školy. Samozrejme, že zapojiť sa môžu aj všetci zamestnanci školy.

    S pozdravom

    rozhlasovo-redakčný krúžok

  • Všetkovedko

    Stalo sa už tradíciou, že naši žiaci sa zapájajú pravidelne do celoslovenskej súťaže Všetkovedko. Preverujú si svoje vedomosti z rôznych oblastí: prírodovedné, logické, umelecké aj jazykové.Tento  šk. rok sa zapojilo 24 žiakov I. stupňa. Boli žiaci, ktorým sa darilo viac a získali titul: Všetkovedko - Samko Kobyliak, Danielko Dutko, Alex Guzma, Alexandra Hlodáková, Miška Trubanová, Sofka Semotamová,  Karolínka Valentová, Matúško Temiak. Ďalší sa stali Všetkovedkovi učni. Žiaci získali zaujímavé ceny /šatky peračníky, ceruzky s logom/ a diplomy, ktoré im budú pripomínať Všetkovedka, ktorým určite všetci sú. Blahoželáme!

    BB

     

  • OZNAM

    Vážení rodičia, milí žiaci!


    Z dôvodu vysokej chorobnosti v našej škole RUVZ so sídlom v R.Sobote prerušuje vyučovanie v škole od 2.2.2024 do 7.2.2024. Návrat žiakov do školy je 8.2.2024 (t.j. vo štvrtok).

    Škola prechádza na dištančné vzdelávanie. Je potrebné sledovať edupage a prihlásiť sa na organizované online vyučovanie.

    Vyjadrenie_RUVZ.pdf

  • Riaditeľské voľno - zrušené

    Vážení rodičia, milí žiaci!

    Oznamujeme Vám, že riaditeľské voľno je zrušené z dôvovdu choroby lektorky. V piatok bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu. Školská jedáleň a školský klub bude v prevádzke. 

    Ďakujeme za pochopenie. 

  • LYŽIARSKY VÝCVIK

    LYŽIARSKY VÝCVIK

    V dňoch od 15.1. do 19.1. 2024 žiaci VIII.B, IX. A a IX.B triedy absolvovali lyžiarsky výcvik v stredisku PARK SNOW DONOVALY. Hory, sneh, zábava, pohyb, radosť... to boli základné atribúty nášho lyžiarskeho výcviku. Žiaci boli rozdelení do štyroch skupín podľa lyžiarskych schopností a zručností. Tí žiaci, ktorí sa už vedeli lyžovať, zdokonaľovali svoje schopnosti. A tí, ktorí stáli na lyžiach prvýkrát, sa postupne učili lyžovať. Pokroky boli viditeľné každý deň. Vo voľnom čase sme trávili popoludnia a večery spolu a užili si plno aktivít a zábavy. V predposledný deň nám počasie neprialo, preto sme sa vyviezli lanovkou na Novú hoľu, aby sme si spestrili upršaný deň.

    Prežili sme síce náročný týždeň, ale plný zábavy a spoločných chvíľ. Žiaci si z neho odnášajú nezabudnuteľné zážitky.

    Naše poďakovanie patrí sponzorom: Mestské lesy Tisovec, Pizza Caffé Darijan, MAS, Papiernictvo Krekáň, obchod Vikea, p. Stanová Hajtmanová, p. Kručeková - IVELI

    Mgr. Petra Kertész, Mgr. Gabriela Kéry, Ing. Jana Belicová, Ing. Eva Brndiarová

  • LYŽIARSKY VÝCVIK III.

    Štvrtok - oddychové dopoludnie, poobedňajší výlet lanovkou a večerné vyhodnotenie lyžiarskeho výcviku s prekvapením.

    Piatok - posledné lyžovanie, balenie a cesta domov. Bolo nám super ...

  • LYŽIARSKY VÝCVIK II.

    Streda - tretia skupina prvýkrát na vleku, večer plný zábavy a spoločný karneval.

  • Svetový deň mieru

    Svetový deň mieru – deň prímeria, nenásilia a zakopania vojnovej sekery, nielen vo vojne, ale aj medzi žiakmi v triede. V takomto duchu sa niesol projektový deň v I.B triede. Všetky práce, ktoré žiaci vytvorili sa stali nielen ozdobou, ale nesú v sebe aj odkaz, že mier je veľká hodnota, preto je dôležité, aby sme ho chránili a rozširovali ho. Pretože ak žiak pochopí a zvnútorní si myšlienku mieru a táto myšlienka v ňom bude klíčiť, tak bude postupne klíčiť aj v celej spoločnosti.

    Podľa žiakov je mier: LÁSKA, ŠŤASTIE, PRIATEĽSTVO, RADOSŤ, KONIEC VOJNY A HÁDOK.

    Trieda I.B

     

    PS: viac fotografii sa nachádza v albume

  • LYŽIARSKY VÝCVIK I.

    Prvý a druhý deň lyžiarskeho výcviku - Donovaly 2024 úspešne za nami.

  • prezentácie v anj - IX.B

    Do fotogalérie bol pridaný nový album prezentácie v anj - IX.B.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dr. V. Clementisa Tisovec
    Francisciho 803, 98061 Tisovec
  • +421 x 475493207
    mobil: 0905 716 501

Projekty

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.