Navigácia

  • Škola v prírode Tramptária - 5. deň

    Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno kráľovstvo, ktoré sa volalo Tramptária. Bolo tam veľa detí a super animátori. Všetci sú veľmi vtipní. Budú nám určite chýbať. Najviac Kika, Daša, Saša. V kráľovstve sme sa vzdelávali v kráľovských remeslách, zbierali tramptáre, chodili do prírody a  každý večer sa zabávali na kráľovskom bále. Mali sme tu veľmi pekné izby a varili nám výborné jedlá. Prišli sme 6. mája a odišli 10. mája domov. Na spiatočnej ceste sme si pozreli mesto Kremnica, jeho historické námestie  s krásnou barokovou fontánou a morovým stĺpom. Pobyt v Tramptárii sme si užili a pekné spomienky nás budú sprevádzať ešte dlhý čas.

  • Vyhodnotenie dress-up výziev

    Vyhodnotenie dress-up výziev

    Počas aprílových piatkov sme si spestrili školské dni rôznymi dress-up výzvami na témy: naruby, folklór, disco a pyžamo. Zapojili ste sa v hojnom počte, ale zapojili sa aj učitelia. Chceme Vás ozaj pochváliť, pretože Vaša fantázia ozaj nemá hraníc a preukázali ste svoju kreativitu, vkus a štýl. Všetky outfity boli pekné, zaujímavé a veľmi originálne, preto bolo pre nás veľmi náročné vybrať tie najzaujímavejšie. 

    Vyhodnotenie dress- up výziev: 

    Výzva NAOPAK:

    3.miesto: Filip Botló IX.B

    2.miesto: Natálka Ridzoňová I.B

    1.miesto: Ella Hanusková II.A

    Výzva FOLKLÓR:

    3.miesto: Miška Trubanová II.A

    2.miesto: Jakub Huľuk VII.A

    1.miesto: Miška Zsélyiová VIII.B

    Výzva DISCO:

    3.miesto: Lenka Vlčeková IX.A

    2.miesto: Nina Muchová I.A

    1.miesto: Katka Guzmová V.A

    Výzva PYŽAMO:

    3.miesto: Jerguš Vengrín I.B

    2.miesto: Tomáš Maťko VI.A

    1.miesto: Oliver Murár I.B

     

    Ocenení žiaci boli odmenení malou sladkou odmenou. Gratulujeme!

    rozhlasovo-redakčný krúžok

  • DUCHOVNÁ PIESEŇ

     10. ročník speváckej súťaže

     

    Súťaž „Duchovná pieseň“

    Cieľom tejto súťaže je vytvoriť priestor pre hudobné talenty a motivovať mladú generáciu k poznávaniu a spievaniu duchovných piesní. Súťaž vyhlasuje Školský výbor a Výbor cirkevnej hudby a hymnológie ECAV na Slovensku a hlavnou organizátorkou súťaže je ThDr. Janka Bosáková, ktorá pôsobila aj u nás ako p.farárka a spirituálka na EGT v Tisovci. Dňa 15.4.2024 sa konalo seniorátne kolo v Rimavskej Sobote a zúčastnili sa ho naše dve žiačky: Katka Guzmová z V.A a získala strieborné pásmo, a Simonka Katreniaková zo VII.A a získala zlaté pásmo a dostala sa tak aj do celoslovenského kola, ktoré sa konalo v aule Evanjelickej spojenej školy v Martine, dňa 3.5.2024. Simonka pekne zaspievala a získala strieborné pásmo.

    Dievčatám blahoželáme a prajeme, aby ďalej spievali a tým rozvíjali svoje obdarovanie.

    Mgr. Lýdia Magyarová

  • Škola v prírode Tramptária - 4. deň

    A je rozhodnuté! Poklad sme nevyhrali. K jeho zisku nám chýbalo iba zopár tramptárov. V konečnom dôsledku nám to však nevadilo, pretože aj posledný deň v Tramptárii sme si naplno užili. Dopoludnia sa ponuka kráľovských remesiel rozšírila o jazdu na koni, čo s nadšením mnohí z nás uvítali. Ale aj v ostatných remeslách sme opäť naplno rozvíjali svoje zručnosti. Posledné popoludnie patrilo spoločnej opekačke a športovým hrám s našimi animátormi - Kikou, Dášou a Sašom. Večer sa niesol v rozlúčkovom duchu: v kultúrnom programe vystúpili najlepšie tanečnice, ktoré nacvičovali svoj tanec počas kráľovských remesiel a tiež ochotníci pod vedením kráľovnej Tramptárie predviedli divadielko Mrázik. Potešili nás príhovory našich animátorov, ktorí všetkých pochválili za prejavenú snahu, aktivitu, tvorivosť a zapájanie sa do celotýždňového pripraveného programu v Tramptárii na Krahuliach. Na pamiatku týchto dní si z autogramiády odnášame podpisové karty s podpismi všetkých našich animátorov. Nechýbali ani slzičky šťastia, ale aj dojatia... 

  • Škola v prírode Tramptária - 3. deň

    V Tramptárii už ide do tuhého! Aj v dnešný deň sa nám darilo získať veľký počet tramptárov. Jednak preto, že sme sa usilovne zapájali do kráľovských remesiel (lukostreľba, autíčka, príprava kulís na štvrtkové divadelné predstavenie...) a tiež preto, že sme pripravili a odprezentovali naše talenty na večernej Talentmánii. Keďže nám počasie prialo, nenechali sme si ujsť vychádzku ku geografickému stredu Európy. (Až tam niektorí z našej kráľovskej družiny pochopili, že geografický stred Európy nie je Europa Shopping Center v Banskej Bystrici.) Aj napriek tomuto zisteniu sa nám prehliadka Kostola sv. Jána Krstiteľa v Kremnických Baniach páčila a so záujmom sme si vypočuli výklad pána farára. Plní zážitkov a kilometrov v nohách sme zaspali večer ako medvede. 

  • Škola v prírode Tramptária - 2. deň

    Dnešný deň sme začali ráno rozcvičkou a výdatnými raňajkami. O kopec zábavy a dopoludnie plné hier sa starali dvorné dámy a udatní rytieri. Pod ich vedením sme si vyskúšali svoje zručnosti v kráľovských remeslách: šperkarstve, maľovaní, divadle, tanci, spoločenských hrách i športe. Popoludní spojili svoje sily pani grófky so svojimi princezničkami a princami v súťaži Dobre vedieť, kde nás potrápilii odpovede na otázky ako napr.: Čo spôsobuje diery v syre ementál? Čo vyštudovala kráľovná Alžbeta v mladosti? Čo sa stane, keď zmiešame Coca-Colu s mliekom? Večer sme sa zabavili pri Tipovačke, kde sme získali najviac tramptárov zo všetkých zúčastnených škôl. Vy neviete, čo sú tramptáre? Je to platidlo v kráľovstve Tramptária, ktoré môžeme získať počas celého dňa v rôznych aktivitách, súťažiach a kráľovských remeslách. Ktorá kráľovská družina ich počas pobytu v Tramptárii nazbiera najviac, bude odmenená kráľovským pokladom.  Držte nám palce!

  • Škola v prírode Tramptária - 1. deň

    Tramptária je jediné detské kráľovstvo na Slovensku. Príchodom do kráľovstva sa z našich tretiakov a štvrtákov stali malí princovia a princezničky a z pani učiteliek pani grófky. Na večernom programe mali možnosť zažiť korunováciu kráľa a kráľovnej Tramptárie a zatancovať si pod vedením bláznivého animačného tímu. Ale samotnej korunovácii predchádzala popoludňajšia vychádzka na Krahulskú rozhľadňu, počas ktorej museli deti uhádnuť 10 hádaniek a zo začiatočných písmen uhádnutých slov zložiť kráľovské heslo. Dostali tiež dôležitú úlohu - cestou nájsť a priniesť vhodné dary pre kráľa a kráľovnú. Aj keď im vychádzka dala zabrať, po návrate do penziónu ešte vymysleli názov našej skupiny (Tisovské kráľovstvo), nakreslili krásny erb a naučili sa kráľovský pokrik. Týmto všetkým sa prezentovali na slávnostnej korunovácii a pretože boli veľmi šikovní, dostali svojich prvých 10 tramptárov. 

  • Netradičný týždeň

  • MC Donald Cup

    Dňa 29.4.2024 sa naši najmenší zúčastnili súťaže vo futbale MC Donald Cup, kde si zmerali sily a vybojovali 2.miesto. 
    Mgr. Hanusková

  • AKTIVITY ŠKD - TÝŽDEŇ ZEME

    AKTIVITY ŠKD - TÝŽDEŇ ZEME

    Počas minulého týždňa, v našich oddeleniach prebiehali aktivity spojené s témou: "Týždeň Zeme". Vyrábali sme tričkotašky, sadili rastlinky, maľovali plagáty, mali rôzne diskusie ako ochraňovať našu Zem. Družinári si z týchto aktivít zobrali nielen zábavu, ale aj ponaučenie, že našu Zem treba chrániť každý deň a nie iba počas dňa Zeme.

     

    Beata Stanová Hajtmanová, Stella Venclová 

  • Tanečná telesná výchova

    Marec začali naši žiaci tanečným krokom HIP - HOP a úsmevom na tvári. Naša škola sa opäť zapojila do projektu MODULY 2. Počas šiestich hodín sa žiaci 2. - 5. ročníka naučili ďalšie zaujímavé choreografie a tanečné hry. 

  • Piatkové dress-up výzvy: IV. výzva - PYŽAMO

    Piatkové dress-up výzvy: IV. výzva - PYŽAMO

    Ahojte!

    Máme tu poslednú aprílovú dress-up výzvu. Heslo znie: "Z POSTELE ROVNO DO ŠKOLY" :-D. Je tu piatok - a s ním je tu naša posledná aprílová a bláznivá výzva... obleč si pyžamko (alebo si ho vôbec neprezliekaj a vyber sa jednoducho do školy v ňom! :-)) 

    Zajtra sa vyhodnotí celá dress-up výzva za apríl 2024! Tešíme sa!

  • Obvodné kolo vo florbale

    Dňa 19.4.2024 sa 10 žiakov zúčastnilo obvodného kola vo florbale v Športovej hale v Hnúšti, kde si zmerali sily s ostatnými tímami a vybojovali si pekné 4. miesto. 
    Mgr. Erika Hanusková

  • Rovesnícke vyučovanie

    Dňa 18.04. 2024 sa žiaci IX.B triedy rozhodli pripraviť pre svojich spolužiakov zo VII.A triedy hodinu anglického jazyka plnú hier, zábavy, ale aj opakovania novej gramatiky. Využili aplikáciu Kahoot- hru, ktorá zabáva, ale aj učí a precvičuje so žiakmi výučbu cudzieho jazyka. Poďakovanie patrí Renému Matuchovi a Alešovi Farbákovi!

    Mgr. V. Švihlová

  • Piatkové dress-up výzvy: III. výzva: DISCO

    Piatkové dress-up výzvy: III. výzva: DISCO

    Dnes si nezabudni obliecť niečo trblietavé, lesklé alebo výnimočné v duchu hesla: "zažiar na disco párty ako disco guľa!" Tešíme sa!

  • APRÍL - MESIAC LESOV

    Mesiac lesov sme  v  VIII. C triede využili na blokové vyučovanie. Počas celého dňa sme sa venovali rôznym aktivitám. O témach: Mesiac lesov, Les – svedok dávnych dôb a Tajomstvo lesov sme sa dozvedeli na prírodopise a  vecnom učení. Na pracovnom vyučovaní a výtvarnej výchove sme tvorili koláže, vyšívali a vytvorili strom na tému lesné prostredie. Les je pre nás nenahraditeľný, preto si zaslúži našu ochranu po celý rok. Správajme sa tak, aby sa lesy a všetko čo v ňom žije v dokonalej harmónii aj pre ďalšie generácie.

    Mgr. Gabriela Kéry

  • Liga proti rakovine - Deň narcisov 2024

    Liga proti rakovine - Deň narcisov 2024

    Nezabudnite, že už zajtra (štvrtok 18.04. 2024) sa bude v našej škole konať finančná zbierka pri príležitosti Dňa narcisov, ktorý už tradične a každoročne organizuje Liga proti rakovine. Pripnutím narcisu a prispením malej finančnej sumy si tak i my v škole pripomíname, že aké je ľudské zdravie vzácne. Spomenieme si tiež na ľudí, ktorí trpia týmto ochorením a potrebujú našu podporu a solidaritu. Vopred ďakujeme!

    Deň narcisov 2024

    Milí rodičia a priatelia našej školy,
     

    Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

    Viac o možnostiach prispenia ako i konkrétnej pomoci onkologickým pacientom, ktoré realizuje Liga proti rakovine nájdete na www.dennarcisov.sk

    Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

    Liga proti rakovine Vás srdečne pozýva na bezplatné preventívno-edukačné aktivity, kde môžete získať užitočné a praktické informácie k prevencii onkologických ochorení.

    Prevencia je krok ku zdraviu, nájdite si i Vy chvíľku času a navštívte preventívny stánok 18. apríla na Deň narcisov v čase od 12:00 do 18:00 v mestách.

    Banská Bystrica – OC Európa

     

     

    Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

     

     

  • Olympijský odznak všestrannosti

     11.4. 2024 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola Olympijského odznaku všestrannosti. V Banskej Bystrici sa v rámci banskobystrického krajského kola predstavilo celkovo 248 žiakov z 31 škôl.  Súťažili v piatich disciplínach:  prekážková dráha, sed -ľah, skok znožmo z miesta, člnkový beh, preskok cez švihadlo za minútu. 
    Mgr. Hanusková

  • Slávnostný zápis do 1. ročníka

    Základná škola Dr. Vladimíra Clementisa  pripravila pre svojich budúcich prváčikov a ich rodičov 10.4.2024 slávnostný zápis do 1. ročníka. Všetkých uvítala nielen farebne vyzdobená škola, ale aj žiaci štvrtých ročníkov svojím pripraveným programom. Sprevádzali svojich budúcich menších kamarátov aj do tried, kde boli pre nich pripravené rôzne aktivity. Hádali hádanky o zvieratkách, lúštili rôzne matematické záhady, vyfarbovali obrázky, pomenúvali geometrické tvary a rozprávky podľa obrázkov, spievali pesničky.

        Viac ako hodinka pri plnení zaujímavých a zábavných úloh ubehla veľmi rýchlo. Za svoju usilovnú prácu v triedach si predškoláci nakoniec odniesli  pamätné listy na tento slávnostný deň, i darčeky vyrobené šikovnými rukami našich žiakov a pani učiteliek.

        Vstup do školy je pre dieťa prvým vážnym krokom zo sveta hier do sveta žiakov. V školskej praxi najčastejšie využívame didaktické hry, ktoré sa stávajú neoddeliteľnou súčasťou vyučovania. Teší nás záujem rodičov o našu školu. Od budúceho školského roka ožijú hovorom malých prvákov ďalšie nové triedy.

                                                                                                                                            DD a AP

     

  • Oslava narodenín na hodine ruského jazyka

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Oslava narodenín na hodine ruského jazyka.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dr. V. Clementisa Tisovec
    Francisciho 803, 98061 Tisovec
  • +421 x 475493207
    mobil: 0905 716 501

Projekty

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.